Van Orleans naar Bordeaux

26 augustus

We gaan vandaag verder met onze reis in slakkengang door Frankrijk. 
Daarom beginnen we met het negeren van de Autoroute en rijden we – lekker rustig –  via de D-weg langs de Loire naar Blois. Die stad doorkruisen kost best tijd maar dan volgt het mooiste stuk van deze route, pal langs de rivier, naar Tours. 
Wij nemen weliswaar de tijd voor onze slakkengang maar de klok draait wel door, daarom wijken we in Tours af van ons principe en smokkelen we onszelf 100 kilometer over de tolweg naar Poitiers. Daar nemen we de N10 naar Bordeaux. Geen tolweg maar eigenlijk doet deze vierbaansweg niet onder voor een echte autoroute. Rustig maar gestaag zoeven we langs zonnebloemvelden, bosschages en wijnstokken. 
Einde van de middag hopen we een plaatsje te vinden op een camperplaats bij wijngoed Esther, net ten Noorden van Bordeaux. Helaas blijken alle zes de plekjes daar gereserveerd. Wij komen uiteindelijk (gewoon) terecht op de camping, vlakbij Bordeaux, Le Village du Lac (afslag 5). Nog net op tijd voor een glaasje wijn en onze avondmaaltijd in de zon.


We hebben vandaag 445 kilometer gereden en hebben daar 8 uur over gedaan, inclusief boodschappen doen in Blois en stops voor lunch (met zicht op de Loire) en tanken. 

Overnacht: www.camping-bordeaux.com
GPS: N44.897395,-0.582662